Rebecca stopt bij Jongeren en Kanker
Werk

Ik stop als bestuurslid bij Jongeren en Kanker

Yes je leest het goed, ik ga stoppen als bestuurslid van Stichting Jongeren en Kanker. Na 4,5 jaar mij ingezet te hebben voor Jongeren en Kanker is het tijd voor een volgende stap. Ik heb er lang over nagedacht, maar ga de stap nu toch echt zetten. De afgelopen jaren ben ik veel van mijn vrije tijd bezig geweest voor JK en dat heb ik met álle liefde gedaan. Alleen heb ik daardoor niet echt tijd gehad voor mezelf, mijn eigen Stichting Super Youth of gewoon mijn eigen projectjes.

Chantal en Rebecca tijdens Relaxweekend 2016, door Yvonne Janssen Fotografie.

In goede handen

Ik begon bij Jongeren en Kanker als Coördinator Activiteiten & Vrijwilligers en organiseerde het jaarlijkse relaxweekend. Langzaam maar zeker groeide mijn taken en bezigheden tot ik onverwachts interim-voorzitter werd. Tijdens dit interim-voorzitterschap heb ik samen met de andere bestuurders gewerkt aan uitbreiding van het bestuur en het vinden van een nieuwe voorzitter. Deze is inmiddels alweer bijna een jaar actief voor JK. Alles krijgt steeds meer vorm en komt langzaam weer op zijn pootjes terecht. Jongeren en Kanker is ontzettend gegroeid op gebied van haar zichtbaarheid, achterban en wordt ook steeds serieuzer genomen door andere organisaties. Dit was/is echt een enorm pain in the ass, om het zo maar even open en bloot op tafel te gooien. Omdat wij als bestuurders ‘nog jong’ zijn worden we vaak zo van tafel geveegd.. Terwijl onze doelgroep ontzettend belangrijk is en veel van ons al jaren ervaring hebben in het stichting wezen, communicatie en Social Media. Dat gezegd te hebben is het super fijn dat JK nu een senior voorzitter heeft die voor haar gaat staan:)

Het voelt nu dan ook als de juiste tijd om voor mezelf te kiezen, voor mijn eigen projecten en mijn kindje Super Youth. JK heeft een heel mooi bestuur vol fantastische mensen en is in goede handen.

Rebecca stopt bij Jongeren en Kanker
Rebecca, Relaxweekend 2019 door Yvonne Janssen Fotografie.

Mooie afsluiter

Ik hoopte dit jaar nog één keer het fijne relaxweekend te mogen organiseren, als afsluiting van mijn tijd bij Jongeren en Kanker. Helaas gooide Corona roet in het eten. Na het weekend te verschuiven naar september dit jaar hebben we toch moeten beslissen om het dit jaar niet door te laten gaan. Wel mocht ik dit jaar samen met een heel fijn redactieteam nog een keer het JK Magazine maken! Echt onwijs tof om dit als afsluitend project te kunnen doen. Volgende maand komt hij uit. Wil je ook een exemplaar? Die kun je tegen die tijd gratis bestellen.

Rebecca en Karin, organisatie Jongeren en Kanker Relaxweekend 2018,
Rebecca (JK) en Karin (Huis aan het Water, door Yvonne Janssen Fotografie.

Ondanks dat het af en toe even niet zo liep als ik wilde, heb ik een onwijs toffe tijd gehad bij Jongeren en Kanker! Ik heb enorm veel lieve mensen ontmoet en met hele fijne mensen mogen samenwerken. Dat ik nu stop als bestuurslid sluit dan ook niet uit dat ik in de toekomst betrokken zal blijven. Jongeren en Kanker heeft een speciaal plekje in mijn hart en dat zal altijd zo blijven. Voor nu ga ik al mijn werkzaamheden overdragen en stop ik definitief per 1 september 2020.

Liefs,
Rebecca ♥

p.s. Heb jij nu interesse in Jongeren en Kanker, als vrijwilliger of een functie binnen het bestuur? Neem dan even een kijkje op de vacaturepagina. Daar zal de vacature voor mijn functie als portefeuillehouder informatievoorziening binnenkort ook te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *