Ik ben begonnen met beleggen
Life

Ik ben begonnen met beleggen (op kleine schaal)

Nu het al even goed gaat met mijn bedrijf maar de spaarrentes laag zijn, zat ik mij af te vragen wat ik hier nu mee kon doen om toch iets op te bouwen, voor nu maar vooral ook voor later. Ik ben dus wat gaan googlen en kwam op verschillende opties. Je kunt investeren. Maarja, waar moet ik nu in investeren? Dat is dus een lastige en iets om nog even over na te denken. Beleggen, dat is interessant. Het kan veel rendement opleveren, heeft wel meer risico dan sparen en is ook best ingewikkeld volgens mij… Iets om verder uit te zoeken. In het Blog Academy artikel het opbouwen van pensioen als ZZp’er van Mira Tells vond ik meer informatie over beleggen en hoe dat nou precies werkt.

Beleggen

Beleggen is een investering waarbij je een bepaald bedrag voor een langere tijd vastzet, bijvoorbeeld in de vorm van aandelen of obligaties. Het is de bedoeling dat je hier op de langere termijn een voordeel uithaalt en winst maakt. Maar, er zit wel een risico aan verbonden,  je aandelen of obligaties kunnen ook minder waard worden.. 

Steeds meer mensen gaan beleggen, vooral nu de spaarrentes zo laag zijn en mensen toch rendement willen behalen. Sommigen zeggen ook dat juist nu de goede tijd is om te starten met beleggen gezien de huidige Coronacrisis. Maar waar moet je beginnen en welke vorm; aandelen, obligaties of een combinatie daarvan, past het beste bij jou?

Peaks

Ondanks dat ik veel heb uitgezocht de afgelopen tijd en de basis snap, is het mij nog net iets te ingewikkeld om zelf hiermee aan de slag te gaan. Daarom ben ik inmiddels in gesprek met een adviseur op dit gebied om te kijken welke vorm van beleggen het beste bij mij past en welk bedrag ik het beste kan en wil beleggen.

Ondertussen wil ik zelf wel een beetje kijken hoe het nu allemaal in zijn werk gaat en ben ik de app Peaks, die ik op Mira Tells tegenkwam, gaan uitproberen. Dit is een mobiele app waar je met kleine bedragen kunt beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld je wisselgeld beleggen of per maand €1,- of een paar euro inleggen. Ook kun je jouw eigen portfolio kiezen en daarmee ook hoeveel risico je eventueel loopt. Obligaties vormen bijvoorbeeld minder risico dan aandelen. Hoe hoger het risico dat je neemt, hoe meer rendement je kan behalen. Maar hoe groter het risico op verlies ook is. Mocht je het leuk vinden Peaks te proberen, hij is voor alle telefoons te downloaden. Als je code REBECYY7T gebruikt na aanmelding krijgen jij en ik allebei €5,- bonus tegoed:)

Uiteindelijk moet je kiezen wat het beste bij jou past. Je kunt je spaargeld op een spaarrekening laten staan. Dan speel je op safe, maar haal je er in deze tijd niet heel veel rendement uit. Investeren of beleggen is een avontuur, maar brengt wel risico’s met zich mee. Keuzes, keuzes, keuzes. Als je kiest voor investeren of beleggen zou ik wel een adviseur raadplegen. Zij zijn vaak professional op dat gebied en kunnen je verder helpen.

Liefs,
Rebecca ♥

Spaar of beleg jij voor later?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *