Rebecca ter Mors, een eigen bedrijf
Werk

Een eigen bedrijf, een bewuste keuze

Sinds februari 2014 heb ik mijn eigen bedrijf en ben ik officieel ZZP’er. Hier ben ik ontzettend blij mee en super trots op! Het geeft mij de mogelijkheid de dingen te doen die ik leuk vind, op mijn eigen tempo en alles te combineren onder één noemer; ‘Rebecca ter Mors’.

Na lang nadenken heb ik besloten hier een blog over te schrijven. Ik merk dat er mensen zijn die nog steeds denken dat mijn bedrijf iets is dat ik erbij doe, een tussen oplossing omdat ik (nog) geen vaste baan heb. Op een of andere manier rust hier een soort taboe op, en dat vind ik jammer. Dit is mijn trots, mijn kers op de taart en het is enorm jammer als mensen dat, misschien onbewust, de grond in boren. 

Oprichting Stichting Super Youth
Door: Kees Martens, Eindhovens Dagblad.

Kansen

Ja, in 2014 studeerde ik nog. Maar ook toen was ik al hard aan de weg aan het timmeren om mijn ervaringen in de verschillende vakgebieden uit te breiden. Sinds mijn 15e ben ik al bezig met film en theater en in 2009 heb ik Stichting Super Youth opgericht. Mijn studie heeft mij de kans gegeven om mij nog verder te ontwikkelen, te netwerken en nieuwe dingen te ontdekken. Langzaam, op het tempo dat mijn gezondheid toeliet, maar het gebeurde wel. Dit resulteerde in een CV van 5 kantjes en een goedlopend bedrijf aan het eind van mijn studie in de zomer van 2016.

Mei 2017 kwam er een part-time baan op mijn pad en koos ik ervoor mijn freelance werkzaamheden op een lager pitje te zetten om iets nieuws te proberen. In oktober nam ik twee weken vrij en stonden we in het theater voor de repetities van MENERO. Tijdens één van de repetities, terwijl ik in mijn Ravi tutu op de grond zat, realiseerde ik mij dat dit toch eigenlijk wel is waar ik écht gelukkig van word; gewoon de dingen doen die ik leuk vind. Theater maken, acteren, shoots doen, dingen doen waar ik echt blij van word en waar mijn passie ligt. Ondanks dat ik het werk bij het UMC leuk vond zat ik dus niet bij de pakken neer toen mijn contract niet werd verlengd. Ik ging gewoon weer lekker door met freelancen 🙂 Dat past toch het beste bij mij.

Rebecca ter Mors, een eigen bedrijf
By: Yvonne Janssen Fotografie

Bewuste keuze

Dit bedrijf is dus niet iets voor even erbij of ontstaan uit noodzaak. Het is een bewuste keuze. Ik maakte in 2014 de keuze om een eigen bedrijf te starten omdat ik wist dat ik de vrijheid wilde hebben om te werken aan de dingen die ik leuk vind en op mijn eigen tempo. Dat is nu nog steeds zo en is het afgelopen jaar alleen maar duidelijker geworden. Werken als ZZP’er geeft mij de mogelijkheid te doen waar ik goed in ben en nieuwe avonturen aan te gaan. Het is voor mij een uitkomst omdat ik zo genoeg rekening kan houden met mijn gezondheid, de late effecten, en dingen dus zo kan plannen dat het voor mij haalbaar is.

Vraag dus asjeblieft niet elke keer of ik al een nieuwe baan heb gevonden, want ik heb een goed lopend bedrijf. Het is niet iets dat ik er even naast doe. Ik werk er super hard voor en het is fijn als dat serieus genomen wordt.

Liefs,
Rebecca ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *